Szakértőink válaszai

1
Prés / Forrasztható kötés (Papp László)
Kérdés:
Présidomos kötés után hány cm-re lehet a legközelebb forrasztani?

Köszönöm válaszát!

Válasz:

A szerelési munkák során figyelni kell arra, hogy a forrasztott kötésektől kb. 30 cm-en belül ne alkalmazzunk préselt kötést, mert a forrasztáshoz felhevített cső lágyul, így alkalmatlanná válik préselt kötésekhez. A nagy hő hatására a présidomban levő gyűrű is sérülhet.
SANHA prés fittingek (Papp László)
Kérdés:
A SANHA présidomokat milyen helyeken lehet alkalmazni?

Válasz:

Mindegy, hogy ivóvíz-, fűtés-, gáz-, szolár-, olaj- vagy sűrített levegős rendszert szerel, a SANHA press mindenre remek megoldás. A termékpaletta 12-108mm belső átmérőig terjed, ami mind az ipari és a lakossági igényeket kielégíti.


Emellett nem mellékes, hogy a SANHA prés idomok kompatibilisek minden nagyobb gyártó préspofáival (pl. Rothenberger, Viega, Rems), így nincs szükség szerelésükhöz (és a szerelésükkel kapcsolatos rendszergaranciához sem!) egy újabb szerszámra!
Lágy rézcső szállítás (Papp László)
Kérdés:
Tisztelt Pap László,
12x1 mm-es lágy rézcsövet szeretnék rendelni önöktől 7 m hosszbam. Érdeklődnék, hogy milyen szállítási díjja számolhatok?

Köszönettel:
Németh József

Válasz:Lágy rézcső szállítás (Papp László)
Kérdés:
Tisztelt Pap László,
12x1 mm-es lágy rézcsövet szeretnék rendelni önöktől 7 m hosszbam. Érdeklődnék, hogy milyen szállítási díjja számolhatok?

Köszönettel:
Németh József

Válasz:PP csövek átmérője (Papp László)
Kérdés:
Tisztelt Papp László!

Egyfajta fűtésrendszert szeretnék összerakni, az alábbiak szerint:
32mm műanyag idomra csatlakozok 32-es KPE vagy PP csővel -> réz KP csatlakozás -> 22cm-es lágy rézcső -> réz KP csatlakozás -> hőálló PP cső -> 32mm lágy műanyag idom (vagy kerti slagos gyorscsatlakozó).

A rendszer eleje egy szivattyú kimenete amire jelengleg 32mm-es medence gégecső van csatlakozva bilinccsel. A kimenet pedig egy medencén lévő kiömlő (lágy műanyag) amin szintén egy 32mm-es medence cső van bilinccsel (ezt tudom váltani esetleg egy kerti gyorscsatlakozóra ami a medence alján van).

A rendszernek a rézcső résztől kezdve el kellene hogy bírjon 60-80 Celsius fokos hőt. A récsöveknél lévő csatlakozást lehetőleg roppantógyűrűs megoldással szeretném megoldani.

A kérdésem a következő:
A weboldalon lévő PP nyomócsövek átmérője a belső vagy a külső átmérőre vonatkoznak? Ha egy 32mm átmérőjű idomra szeretném bilinccsel rögzíteni a műanyag KP/PP csövet akkor mekkora méretet kell választanom?

Válaszát előre is köszönöm,
Üdvözlettel: Nagy Szabolcs

Válasz:Árlista (Papp László)
Kérdés:
Tisztelt CÍmzett!
A Vörös Ait Tech Kft épületgépészeti kivitelezéséeket végez jellemzően Budapest területén! Beszállító partnereink számát szeretnénk növelni, mivel feladataink száma is emelkedő tendenciát mutat! Szeretnénk kérni, amennyiben lehetséges, egy aktuális szénacél termékekre vonatkozó árlistát, csövek, fittingek, szerelvényekre vonatkozólag!
Előre is köszönettel:
Kudela József

Válasz:1