Szakértőink válaszai

1
Prés / Forrasztható kötés (Koszonics István)
Kérdés:
Présidomos kötés után hány cm-re lehet a legközelebb forrasztani?

Köszönöm válaszát!

Válasz:

A szerelési munkák során figyelni kell arra, hogy a forrasztott kötésektől kb. 30 cm-en belül ne alkalmazzunk préselt kötést, mert a forrasztáshoz felhevített cső lágyul, így alkalmatlanná válik préselt kötésekhez. A nagy hő hatására a présidomban levő gyűrű is sérülhet.
SANHA prés fittingek (Koszonics István)
Kérdés:
A SANHA présidomokat milyen helyeken lehet alkalmazni?

Válasz:

Mindegy, hogy ivóvíz-, fűtés-, gáz-, szolár-, olaj- vagy sűrített levegős rendszert szerel, a SANHA press mindenre remek megoldás. A termékpaletta 12-108mm belső átmérőig terjed, ami mind az ipari és a lakossági igényeket kielégíti.


Emellett nem mellékes, hogy a SANHA prés idomok kompatibilisek minden nagyobb gyártó préspofáival (pl. Rothenberger, Viega, Rems), így nincs szükség szerelésükhöz (és a szerelésükkel kapcsolatos rendszergaranciához sem!) egy újabb szerszámra!
konvekPRO (Koszonics István)
Kérdés:
Jonapot kivánok!
Érdeklödnék, hogy konvekPRO-t árusitanak még?

Válasz:rézcső használata fűtési rendszerben (Koszonics István)
Kérdés:
Tisztelt Uram!
A kérdésem az, hogy a falban vagy padlózat alatt futó rézcsöveket feltétlenül kell-e szigetelni? A lakásunkban több, mint 15 éve vannak ilyen csövek szigetelés nélkül, és semmi gond nincs velük. A most felújítandó lakás esetében viszont azt mondja a szerelő, hogy szigetelni kell a csöveket. Én ezt nem szeretném, mert a lakásunkban is igen kellemes érzés, ahogyan a kövezet alatti illetve a falban futó csövek melegítenek.
Mi az Ön véleménye?
Várom szíves válaszát.

Válasz:Roppantó gyűrűs csatlakozó (Koszonics István)
Kérdés:
Tisztelettel érdeklődöm, lágy vörösréz cső, vízsszereléshez kézmosó bekötéshez 10-1mm méretben, roppantó gyűrűs csatlakozóhoz - 10-1/2c. b-m alkalmazható?
Köszönettel:
Kelemen András

Válasz:Fűtés (Koszonics István)
Kérdés:
Érdekelne,hogy az ERFER 11 K radiátorok mennyire hatásosak?

Válasz:C24 (Koszonics István)
Kérdés:
Üdvözlöm!
FÉG C24 kazánház szeretnék hőcserélőt , kérdésem, hogy önök által forgalmazott termék milyen minőségű esetleg gyártású? Stemco helye rajta van_e Köszönettel: Radva Róbert

Válasz:1