Közlemény

A Galan kazánok visszahívásáról

Tisztelt Vásárlóink!

Korábbi közleményünkre hivatkozva, melyben tájékoztattuk Önöket arról, hogy a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) a közelmúltban megtiltotta a Galan gyártmányú ionkazán Ochag-2, Ochag-3, Ochag-5, Ochag-6, Geyser-9, Geyser-15 és Volcano-25 típusainak forgalomba hozatalát és forgalmazását, valamint elrendelte a termékek visszahívását és a felhasználók széleskörű tájékoztatását, az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

A fenti termékeket az imporőr által mellékelt érvényes EK Megfelelőségi nyilatkozattal és CE jelzéssel forgalmaztuk, és az elmúlt három év alatt egyetlen olyan esetről sem szereztünk tudomást, melyben a fent említett termékek bármelyike a felhasználók testi épségében kárt okozott volna. Mindazonáltal, az MKEH honlapján közzétett, informálisan birtokunkba jutott információkra tekintettel, azonnali hatállyal beszüntettük a termékek forgalmazását.

Az információk birtokunkba kerülését követően több alkalommal is írásos megkeresést intéztünk a termékek importőréhez (aki korábbi tájékoztatása szerint a fent említett határozatot hivatalos formában nem kapta meg), amelyben hivatalos, mindenre kiterjedő tájékoztatást kértünk az MKEH honlapján közzétett határozat kivonatának valódiságáról, annak előzményeiről és indokairól, illetve arról, hogy az importőr a MKEH fenti határozatával szemben kezdeményezett-e jogorvoslatot.

Az importőr megkereséseinkre sajnos a mai napig nem tisztázta a tényállást, és nem adott kielégítő tájékoztatást, ezért a Cu-Technik Kft. az Önök biztonsága érdekében visszahívja a termékeket.

Kérjük azokat, akik az érintett termékeket megvásárolták, hogy hozzák azt vissza cégünkhöz a vásárlást igazoló számlával együtt, ahol a teljes vételárat visszakapják, vagy a termék értékét az annak megfelelő teljesítményű kondenzációs gázkazán értékébe beszámítjuk. Kollegáink igény szerint segítenek Önöknek a szükséges teljesítménnyel rendelkező kondenzációs gázkazán kiválasztásában.

A termékkel kapcsolatban felmerült kellemetlenségekért ezúton is szíves elnézésüket kérjük, és bízunk abban, hogy azokat, akik ezt a terméket választották, továbbra is vásárlóink között köszönthetjük.

Bármilyen kérdés esetén kérjük, hívja a Cu-Technik Kft. értékesítő kollegáit, az alábbi telefonszámon: + 36-1-339-5007.

Budapest, 2016. július 6.